Westerse kruiden en voedingssupplementen volgens de TCG/TCM

cursus opleiding Westerse kruiden en voedingssupplementen volgens de TCG/TCM

Momenteel is er een groeiende interesse in onze "westerse " kruiden. De heilzame werking van westerse kruiden is al eeuwen bekend, beschreven en onderzocht. Een bijkomend voordeel is dat het kruiden zijn waarvan iedereen weleens gehoord heeft en dat ze uit onze natuurlijke leefomgeving komen.
Zowel in China als in Europa en Amerika is er een nieuwe beweging gaande en groeiende die tracht te komen tot een harmonische synthese tussen de Oosterse en Westerse geneeskunde.
Als oosters opgeleide therapeuten konden we tot voor kort niet zoveel met onze " eigen " kruiden. De werking, diagnose, dosis etc. waren niet echt verenigbaar met het oosterse energie systeem en daarom gebruikten we de oosterse kruiden.
Deze cursus combineert meer dan 50 individuele Westerse kruiden (*), mineralen, vitaminen en meer dan 30 kant en klare complexen (formules) met de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeswijzen. Deze unieke combinatie geeft u een beter zicht op de actie van de Westerse kruiden vertaald in het TCG-concept. De bedoeling is dat de TCG-therapeut direct vanaf de eerste lesdag aan de slag kan.