Dry Needling

dryneedling dry needling myofasciale trigger triggerpunten triggerpoints acupunctuur cursus opleiding acupunctuurcursus acupunctuuropleiding

meer informatie: zie opleidingen  >>>>

Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast.  Een klassiek opgeleid acupuncturist kijkt niet alleen naar de pijnpunten, maar beoordeelt tevens uw algemene energie. Daardoor kan hij inschatten of een triggerpuntbehandeling of Dry Needling verantwoord is.  Voor de behandeling van pijnpunten met acupunctuurnaalden bent u bij een goed opgeleide acupuncturist aan het juiste adres. De getrainde acupuncturist doet dit op verantwoorde en veilige wijze en met oog voor meer dan die punten alleen.

Kennis van acupunctuur is een absolute meerwaarde ter ondersteuning van de Dry Needling technieken zoals deze die gebruikt worden in de pijnbehandeling met Trigger Points. Slechts 1 op 5 (20%) pijnsyndromen kunnen primair behandeld worden met pure Dry Needling. Bij 80% is Dry Needling een meerwaarde wanneer er ook gekeken wordt naar de onderliggende energetische toestand van een patiënt met een pijnsyndroom.

  • Professionele informatie >>>>

dryneedling dry-needling dry needlin myofasciale therapie triggerpunt triggerpoint