Dorn therapie & Breuss massage

massage massagetechniek dorn therapie bruess massage cursus opleiding

meer informatie: zie opleidingen

De Dorn therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling,  die klachten die voortkomen uit scheefstand van benen, bekken en/of wervels  op een eenvoudige manier oplost.
De Dorn therapie is dermate eenvoudig dat een geïnteresseerde het in twee dagen kan leren. Daarna is oefenen en ervaring opdoen het belangrijkste om een goede Dorn-therapeut te worden.

De Dorn-techniek dankt zijn naam aan Dieter Dorn een hoogbejaarde boer en houthakker uit Lautracht in Beieren. Ongeveer dertig jaar geleden vertilde hij zich aan een boomstam. Hij kroop op handen en voeten naar een dorpsgenoot die hem na een behandeling weer op de been hielp. Dieter Dorn wilde deze methode ook leren , maar deze Muller was overleden. Door met hetgeen hij ervaren had aan de slag te gaan, ontstond de Dorn-methode. Zelf bleef hij, ondanks het succes dat hij hiermee verwierf, een eenvoudig man, die vanuit zijn keuken de mensen hielp met ischias, rugklachten en andere klachten die samenhangen met de wervelkolom . Een zekere Helmuth Koch heeft de methode verder geprofessionaliseerd  en geeft ook nu nog cursussen in de Dorn-techniek.

Veel van de genoemde klachten vinden hun oorzaak in een beenlengteverschil. Correctie hiervan is altijd het uitgangspunt.  Een beenlengteverschil  wijst bijna altijd op een subluxatie (het gedeeltelijk uit de kom raken) van het heupgewricht. De spieren en gewrichtsbanden wennen aan deze situatie. Knieën en enkels compenseren deze belasting en geraken overbelast. Veelvuldig met de benen over elkaar zitten of langdurig autorijden dragen bij aan een beenlengteverschil.