TCG - Chinese Voeding en dieetkunde

Inleiding/Introduction click to collapse contents 

Dieetleer is één van de pijlers binnen de geneeskunde. 
Daarbij is dieetleer nauw verwant aan de kruidengeneeskunde. Wij zien dan ook dat het mogelijk is om diverse kruiden in te zetten bij de dagelijkse maaltijd of in thee. 
Voeding wordt best en vooral preventief ingezet, maar kan ook dienen als afzonderlijke of als ondersteunende therapie. Voedingstherapie kijkt naar de thermische eigenschappen van voedingsmiddelen en bereidingswijzen. Vanuit deze theorie is het mogelijk de spijsvertering optimaal te laten werken. Door te kijken naar de voedselkeuzes en eetgewoonten van een persoon is het mogelijk om disbalansen te helpen terug in evenwicht te komen.

De cursus voedingstherapie is gericht op het kunnen toepassen in de praktijk. Hierdoor komen de Westerse principes van dieetleer horende bij Westerse diagnoses ook aan bod. Het begrijpen van voeding en zijn effect op gezondheid en ziekte vormt de basis om de vertaalslag te kunnen maken tussen West en Oost.

Ons uitgangspunt in deze cursus is: 
* 
The superior doctor first adjusts diet and lifestyle. 
If that isn’t enough the patient needs to be administered with acupuncture and herbal therapy 
* 
Quote from Dr. Sun Si Miao

Inhoud/Content click to expand contents 

Doelstellingen/Objectives click to expand contents 

Toelatingsvoorwaarden/conditions of admission click to expand contents 

Datum/Data click to expand contents 

Lesuren/Timing click to expand contents 

Docent click to expand contents 

Accreditaties/Accreditation click to expand contents 

Studiepunten/Credits click to expand contents 

Studiegebied click to expand contents 

Cursusmateriaal/Hand-outs click to expand contents 

Diversen/Miscellaneous click to expand contents 

Testimonials click to expand contents