|
|
Infomomenten te Brugge op 15/05/2021
Infomomenten te Antwerpen op 19/06/2021
Infomomenten te Antwerpen op 21/08/2021
|
|
Corona Proof & beleid
UPDATE 30 oktober
Iedereen moet de sociale contacten inperken om de coronacurve terug te doen dalen. Dat heeft ook gevolgen voor het hoger onderwijs.
Daarom gelden volgende maatregelen:
Slechts 1 uitzondering op deze regels wordt toegestaan: in de opleidingen verpleegkunde, vroedkunde, geneeskunde, tandheelkunde en kinesitherapie (inclusief de vervolgopleidingen) blijven practica, vaardigheidstraining en stages mogelijk.
UPDATE 8 december
Volgende verduidelijkingen werden aangebracht:
- Campusactiviteiten zijn in zeer beperkte mate mogelijk. Zo kan het hoger onderwijs essentiële practica en campusmomenten organiseren.
- Universiteiten en hogescholen kunnen ook stille studieplekken openstellen voor studenten die daar nood aan hebben.
- De examens kunnen doorgaan volgens dezelfde richtlijnen die van toepassing waren tijdens de examenperiode in juni.
|
De opleidingen gaan door conform de bovenstaande maatregelen van de Regering,
Wij houden ons strikt aan deze maatregelen, welke soms snel kunnen wijzigen
We vragen de cursist steeds het ICZO-platform te consulteren (bij Algemeen & Timing-Lesdagen)
Als de lessen op de Campus doorgaan
voldoen we aan de veiligheidsmaatregelen conform de huidige Wetgeving.
Leslokalen bij Van der Valk (VDV)
Als organisatie hebben we ruim de tijd genomen om alles eerst ter plaatse (leslokalen/ campus) te verifiëren en hebben geconstateerd dat we in veilige omstandigheden kunnen lesgeven en werken, minimum evengoed als in onze eigen praktijk, volledig Corona Proof.
Al de zalen zijn aangepast in capaciteit volgens de normen van de Veiligheidsraad. Iedere cursist zit alleen op de veilige afstand, in overeenstemming met de richtlijnen i.v.m. “social distancing”
We gaan ervan uit dat jullie alléén aan een tafel zitten en tijdens praktijksessies per “vaste” 2 (twee) collega’s werken.
Alle zalen en publieke ruimtes worden dagelijks schoongemaakt en gedesinfecteerd. Tijdens uw lunchpauze zal uw zaal opgefrist worden. Daarbij zullen de stoelen, tafels en contactpunten nog eens gedesinfecteerd worden.
De publieke ruimtes worden (buiten de reguliere schoonmaak) tweemaal daags extra gecontroleerd en gedesinfecteerd. In het hele gebouw zijn handdesinfectiepunten geïnstalleerd.
In het leslokaal zelf voorziet ICZO nog eens extra handdesinfectiepunten.
Door middel van signalisatie en stickers proberen wij U zo goed mogelijk te begeleiden hoe zij op een veilige manier kunt bewegen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan éénrichtingsverkeer en het gebruik van trappenhuizen, liften en sanitair.
De medewerkers VDV volgen te allen tijde onze interne hygiëne- en afstandsprotocollen. Bij de ontvangstbalie zijn plexiglazen schermen geplaatst.
Mondmaskers zijn verplicht
*** Wanneer u zich verplaatst binnen de omgeving/setting (naar toilet, restaurant, parking, garage...)
*** Tijdens de lessen/hoorcolleges
*** Tijdens de praktijk + er wordt per "vaste 2" collega’s gewerkt, elk met een mondmasker.
Enkel om medische redenen en mits attestatie door een arts kan een faceshield gebruikt worden. De medewerker/student dient dit attest steeds bij zich te hebben.
*** De lessen/hoorcollege: 1 persoon per tafel (of 1 op de 2 stoelen bezet) + iedereen draagt "verplicht" een mondmasker
*** Practica en oefeningen: alle plaatsen in het lokaal mogen bezet zijn, als iedereen "verplicht" een mondmasker draagt + er wordt per vaste duo gewerkt
ALGEMENE HYGIËNEMAATREGELEN
-
Was regelmatig je handen met water en zeep (40 à 60 seconden)
-
Houd 1,5 meter afstand van anderen.
-
Draag steeds een mondmasker op de campus.
-
Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.
-
Hoest en nies in je elleboog of bedek je neus en mond bij hoesten en niezen. Gebruik hierbij een wegwerpzakdoekje en gooi het meteen daarna in een afgesloten vuilnisbak. Was daarna je handen met water en zeep.
-
Blijf thuis wanneer je ziek bent en raadpleeg je arts.
-
Wanneer je je ziek voelt, dan isoleer je je thuis of op je kot en neem je telefonisch contact op met je huisarts.
Sterk verdachte symptomen zijn kortademigheid, hoest, pijn op de borst en gewijzigde smaak- of geurzin. Ook combinaties van koorts, spierpijn, neusloop, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn of waterige diarree kunnen door COVID-19 veroorzaakt worden. Contacteer bij dergelijke klachten steeds telefonisch je huisarts.
|