Laseracupunctuur

laser acupunctuur laseracupunctuur cursus opleiding

meer informatie: zie opleidingen

Reeds eeuwen wordt gebruik gemaakt van acupunctuur.  De kennis en de ervaring achter het hele meridiaansysteem is dan ook enorm groot.
Er is echter een evolutie in technieken die we gebruiken als gereedschap om de therapeutische principes toe te passen.  In deze evolutie is de grootste die van de naald.  Waar men voorheen de overgang kende van scherpe voorwerpen naar het gebruik van naalden, sluipt vandaag de dag meer en meer het begrip en de kennis binnen rond het gebruik van licht of lichtdeeltjes die de invloed van een naald gaan evenaren.

Daarrond zijn de laatste decennia ettelijke onderzoeken gedaan.  En met succes.  Door aanpassing van de verschillende modaliteiten van licht, kan men dit gaan gebruiken voor meerdere doeleinden.
De Low Level Lasertherapie wordt vandaag de dag meer en meer ingezet om de acupunctuurnaald te gaan vervangen.  Met succes en een groot aantal voordelen.  Men schakelt onder andere de factor “naaldenvrees” uit en men krijgt vlottere toegang tot het behandelen van kinderen.
In deze korte eendaagse opleiding leer je kennis maken met de verschillende mogelijkheden en voordelen die licht ons biedt evenals de directe toepassing naar enkele aandoeningen uit de klinische praktijk.  Gaande van zowel interne Zang-Fu tot de musculoskeletale aandoeningen.