Kirlian fotografie - energetic body scan

kirlian fotografie energetische scan lichaam cursus opleiding

meer informatie : zie opleidingen

Kirlianfotografie is een uitstekend medium om een check up( analyse) van je gezondheidstoestand te maken. Met een “energetic body scan” (electrograaf) wordt een foto van je vinger- en teentoppen gemaakt. Het licht dat je lichaam uitzendt – hoewel van een zeer lage frequentie – wordt zo zichtbaar gemaakt op fotopapier. 

De elektrografie is een uitvinding van het begin van de vorige eeuw, meer bekend onder de naam Kirlian. De naam Kirlian komt van twee Russische wetenschappers Valentina en Semjon Kirlian. 

In de beginjaren van de vorige eeuw ontdekten zij, door hun experimenten met fotografie, een methode om het elektromagnetisch veld of de “aura” van levende en niet-levende objecten vast te leggen op de gevoelige plaat. De “aura”, die met het Kirlianapparaat gefotografeerd wordt, bestaat uit een uitstraling van elektronen. De elektronen worden door het hoog-frequentieveld(auto regulerende generator voor het creëren van een hoogspanningsveld: 30 KV met centrale aarding) geprojecteerd op het fotopapier. 

Het Kirlian effect wordt zichtbaar op een foto van onze “levenskracht”: een kleine elektrische ontlading vanuit de huid, die als een zwarting op fotografisch papier wordt vastgelegd. Deze uitstraling, de “Corona”, geeft de energetische status van het organisme weer en is analyseerbaar. Peter Mandel (Duitse Heilparktiker) ontwikkelde de E-T-D methode of de Energetische Terminalpunkt Diagnose of nog anders gezegd de E.E.A: Energetische Emissie Analyse. Peter Mandel fotografeerde alleen de vinger-en teentoppen omdat dit de begin-en eindpunten van de uit de acupunctuur bekende meridianen zijn, de eneregieturbulenties zijn daar namelijk ook het sterkst aanwezig.